Sidor

torsdag 31 maj 2012

Faster Harder Gryttjom!

Hej SF:are! (Detta är ett utdrag ur Brev från vår Ordförande)
Vilken grym start på säsongen!
Först vill jag tacka alla som engagerat sig mycket hårt i Gryttjom starten.
Jag kommer säkert att glömma någon om jag börjar rada upp namn men ni vet vilka ni är.

Flygplanet
GEE går som en raket, uthyrningen till Norge under påsken blev en succé såklart.
Dåligt väder gjorde att det inte blev så många timmar. Under våren har vi även haft en hel del timmar som militären hyrt. Vi har även fått ett återfall i pilotkåren. Välkommen tillbaka Janne Brenna!
91:an har visserligen klivit av styrelsen men fortsätter att jobba stenhårt i pilotgänget.
Vårens första EMMA check är gjord i veckan utan några allvarligare anmärkningar.

Anläggningen
Under bygghelg och de första helgerna har en massa jobb utförts på anläggingen. Se er omkring och se vilket jättejobb nya AC Thomas Nilsson gör, och alla som hjälper till att klippa gräs, måla och hålla det rent och fint i Gryttjom. Det alltid finns saker att göra. Sitter du still och vill göra något, hugg tag i Thomas och fråga vad han vill ha hjälp med.

Hoppningen
Kanonväder i Gryttjom direkt från början. Banan är hård och fin. Manifestet är superproffsigt, Jesper har grävt i skywinkoden och monitoreringen som Burström skrivit om är awesome.
Redan nu har vi gått förbi 2011-starten hoppmässigt med råge, visserligen har vi haft några extra dagars hoppning men ändå!
  • 30/5 2012 har vi på 19 dagar gjort 4339 hopp, 337 av dessa är tandem. 
  • 30/5 2011 hade vi på 13 dagar gjort 1808 hopp, 254 av dessa var tandem. 
Det finns bara ett fåtal platser kvar på de senare kurserna. Kurs 1 har redan hållits och flera av dem är redan färdiga skydivers. Det är bara för er andra att hoppa på. Kurs 2 är i antågande.
Elev-gruppen, kursledare, faddrar och AFF-instruktörer rockar!

Tandem
Tandemverksamheten styrs av Backne och det flyter på lugnt och effektivt ute vid tandemstugorna. Värdinnor har bara en bokningslista att bry sig om. Tandempiloterna vet redan innan dagen börjar hur mycket det är bokat. Ofta finns det t.o.m lite överkapacitet som gör att man då och då kan sälja något drop in. Video-gänget har numera ett redigeringsprogram med en template som är både snygg och proffsig. Vi levererar numera på USB-minnen med vår logga och url. Filmen och bilder på samma sticka och mycket lätt att dela till kompisar och sociala medier. DVD blev ett kortlivat format...

Aktuellt
Basicvecka 1 rullar på, lilla smolket i bägaren är att vi inte fått HL till alla dagar. Seth och Basicorganisationen freestylar det i skift men det vore enklare att ha en dedikerad HL så coacherna kan koncentrera sig på coachning.
Denna helg är det Svenska Cupen 1 och även premiär för AN28an.
Vi har så länge tävlingen pågår sökt tillstånd att flyga längre på lördag om det behövs för att genomföra tävlingen. Kom upp och gör helgen till en fest. Hejja på våra team som tar första matchen inför SM.

Projekt - Hangar
Andreas Jakobsen har tagit på sig ett stort viktigt projekt; En hangar i Gryttjom.
Som examensarbete skall han projektera och förbereda ett bygge av hangar. En mycket efterlängtad byggnad som kommer bli en central del i klubbens anläggning. Att redan i år påbörja bygget är på agendan.

Projekt - Riggers
James Lorentzon har tillsammans med riggers och AC-Thomas beslutat att rusta upp riggers. Ett rent snyggt riggerloft där våra kontrollanter kan packa och vårda vår utrustning. Välkomna föresten Palle och Ilka. Från å med i år SF-kontrollanter. En lista med alla klubbens verksamma riggers kommer finns på insidan av hemsidan.

Projekt - Pond
Det stora hålet ute på fältet ska bli norra Europas första swooping-pond, Det ska jämnas ut runt omkring och läggas en vattentät duk och sedan fyllas med vatten. Ponden är en säkerhets-zon. Den kommer att användas för att utveckla Canopy Piloting i Sverige. Projektering och planering har Stefan Burström och Andreas Henriksson tagit som sitt projekt. Ponden kommer troligen att dra hoppare för träning och en internationell tävling skall vi försöka få till om inte redan denna säsong så nästa.

Var e vindstruten?
Den har blåst sönder i vinter och den nya är på gång. Den skall stå ute på den stora landningsytan närmare gropen. Vi skall även ha en vid norra banändan.

Annars är det som vanligt massor av hoppning på schemat, läger, tävlingar, rookiehoppning och nu närmast Skycamp i Skåne. Som det ser ut kommer det att bli en helt makalös sommar!

Faster Harder Gryttjom
- dit folk kommer för att bli hoppare och hoppare kommer för att bli mästare! (citatet är glatt snott av Bob Hallets Skydive DeLand)

 //Styrelsen genom Törna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar