Sidor

söndag 5 februari 2012

Ansök till fadderiet i SF!

Förutom att vara ärofullt och uppskattat är det ett av säsongens roligaste uppdrag och även en bra första kontakt med elever för de av er som är sugna att bli HM, KL eller AFF i framtiden!

En fadder är inte en instruktör så du har inget annat ansvar än att vara snäll och trevlig. Att vara fadder innebär i huvudsak att finnas där lite extra för våra elever och att vara en kompis, kontaktperson och extra hjälp utöver instruktörerna. Alla är välkomna att vara fadder och det är bara bra med en blandning av nya och erfarna hoppare. Det är dock bra om man är klar eller åtminstone nästan klar med sitt cert eftersom det kan bli lite stressigt för en själv annars. Packcert är bra men inte ett krav.

Precis som tidigare år är det inget krav att ta på sig en specifik kurs. Det enda du behöver göra är att engagera dig lite extra i elever oavsett när du är på plats. Och om det skulle gå en kurs just då säg gärna till kursfaddrarna om du är villig att hjälpa till lite extra. Syftet är att sudda ut kurs-gränsen mellan elever och hjälpa dem att hitta och lära känna varandra så att sannolikheten blir större att de ser någon de känner och vågar prata med när de kommer till fältet.

Om du vill vara kursfadder så måste du kunna vara med den första helgen när eleverna börjar hoppa. Det är även väldigt bra om du kan vara med redan första kvällen då eleverna anländer till fältet. Du kan givetvis hoppa själv under dessa dagar men är välkommen att sitta med på teorin ibland om du vill. Det är även bra om du stämmer av med kursledarna ibland om de behöver hjälp med något. Det förväntas också att du håller lite extra koll på "dina" elever och kanske slår en signal eller drar ett mail till någon som inte hoppat på länge. I skrivandes stund är dock inte kursdatumen satta så mer info om detta kommer vid ett senare tillfälle.

Årets facebookgrupp för elever och faddrar: http://tinyurl.com/elever2012

Blue ones
mei - Gudfadder!

En glad fadder!

En matlagningsfadder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar