Sidor

måndag 6 september 2010

Vilken Helg!

Äntligen har vi tagit de dröm-mål vi hade i början på säsongen och det är 7 helger kvar!

För att kunna göra en bugdet och sätta hoppris etc måste man i vissa fall sticka upp fingret i luften och gissa lite. Efter 2009 när allt gick emot oss, försökte vi i våras titta längre bakåt än senaste året för att kunna göra en någorlunda kvalificerad prognos över hur mycket vi kommer hoppa under 2010.

Vi vet ju att om vi sprider ut de fasta kostnaderna på många hopp blir det billigare etc...
Då vi bestämde hoppriset satte vi som dröm-mål eller en gissad förhoppning att vi skulle göra ca 20.000 hopp och ca 1700 tandem för att det skulle gå ihop med allt. Förutsatt att vi kunde flyga ekonomiskt och så. Alla kostnader för vintern, materiel etc har vi inte ännu men vi har åtminstone passerat 20.000 hopp. Alex E. fick äran att kliva av som nummer 20.000. I helgen passerade vi 1800 tandem. Att ha massor med tandem varje helg är kanske inte bara av godo om vi medlemmar inte får hoppa. Men iår har vi inget val. Degen måste in! Nu har det ju varit lite tight i lfterna de senaste helgerna. Vi har trots det även välkomnat andra klubbar att komma och beta av lite hopp när de har problem hemma i klubbarna. Det är lite paybacktime, e man stor ska man vara snäll också som reklamen säger. Söderhamnarna har huserat oss under vårar då Gryttjom inte varit flygbart de första helgerna i maj, Västeråsarna som alltid "öppnar" tidigare på året än vi och alltid ställer upp och hyr ut Caravanen då det kört till sig för oss, Nyköpinggänget som säkert raggat fler unga elever till hela hoppsverige med sin glada Spotify-reklam än klubbarna själva. Det är klart att vi välkomnar dem, vem vet när vi kommer behöva be om en gentjänst nästa gång.

Nu har alla två grymma tillfällen att hoppa i stort sett hur mycket som helst de kommande helgerna. Två plan med minst 22 platser upp till 4000 meter på en kvart på samma fält. Det enda som krävs är ett fungerande manifest och en vaken hoppledare. Idag, söndag blev det en väldigt kaotisk start på dagen för att vi inte hade HL eller manifestor. Boel, Jocke M, Carro, Emma, jag och framför allt Cissi C freestylade ihop dagen men det blev på hoppningens bekostnad. Själv e jag usel i manifest och vet inte hur man checkar in folk etc och då haltar allt. Nu hade vi gästhoppare som fick vänta i 90 minuter bara för att bli incheckade. Ingen super-PR direkt.

Gryttjom Rockar stenhårt just nu men vi e lika sköra som ett korthus. Utan manifest går det inte att driva hoppning med sån kvantitet som vi har. Utan HL får vi inte...

Under AN28 helgerna och helgerna framöver måste vi se till att täcka upp den biten. Vi försöker att ha vana klubbkompisar på rätt plats men det finns definitivt plats och chans att hänga lite vid sidan om och prya lite i manifestet t.ex. Att ta en halvdag och hjälpa HL att räkna kalotter, vara beredd att hämta med bil utifall någon landar en bit bort, catcha tandem, göra pack-kontroller osv.

Låt oss under de närmsta helgerna hoppa som fan, hjälpa till med allt vi kan, hålla ordning och rent så att vi visar Gjom från sin cleanaste och vänligaste sida. Att redan iår testa 2011-stämningen helt enkelt. Och sätta en snygg 40-mannaformation i slutet av dagen!

Landa snabbt, långt och mjukt!
Törna, ordf. SF


Slutligen vill vi även nämna att T-rex satte målet 24 hopp på 48 h och, trots manifest-strul på söndagen, satte hon sitt mål. Grymt jobbat tjejen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar