Sidor

onsdag 22 april 2015

Årsförsta - Bra saker att tänka på.

Nu i helgen är det dags igen. Vi öppnar upp Gryttjom för säsongen!
Med detta kommer så klart några små saker att tänka på.

Vi börjar med att du vill hoppa på söndag. Då ska du inleda din dag med att Checka in hos manifestet och hoppledaren. De vill se licensen, kolla din utrustning, väga in dig och riggen (samt ev viktbälte). Checka igenom/korrigera din info i skywin samt så klart ta emot dina pengar! I år endast genom kortbetalning.
  • Ska du hoppa så bör du alltså ha en licens!
    Du måste helt enkelt förnya (hur det går till kan du läsa här: Förnyelse), detta gäller för Alla! Tandeminstruktörer måste göra det lika väl som förra årets elever. Ingen kommer undan. Skulle du ännu inte fått din plastbricka går det ändå bra, sålänge vi kan se i skynet att du har licens så får du hoppa.

  • Du behöver även en utrustning som är Up to date! Kolla ditt ompackningsdatum. Borde du skickat in cypresen? Ta en titt innan Hoppledaren gör det...

  • För dig som ännu innehar en A-licens eller Elevlicens krävs ett säkerhetssamtal. Detta kan en Kursledare hålla med dig. Gå ihop 2-3 stycken och be en KL om hjälp. Men tänk på att även Kursledare vill hoppa under hoppdagen, så dessa samtal är bäst ha på morgonen Innan hoppning eller på kvällen. 
Så är det då äntligen dags för årsförsta.
Det får gärna vara lite pirrigt och kännas lite småläskigt...det var ju ett tag sedan sist du föll dödsföraktat mot marken.
Årsförsta ser lite olika ut beroende på erfarenhetsgrad och certgrad. Det skiljer sig även lite beroende på antalet månader som uppehållet varat i. Du kan läsa mer om vad som gäller för just dig här: Årsförsta
En god tanke vid årsförsta är att göra det så enkelt som möjligt för dig själv. Med detta menas, så få nyheter som möjligt. Hoppa, om du kan, med samma skärm som du hade i höstas. Hoppa själv (läs om årsförstarutinerna). Gör saker du känner igen och kan. Ta det lugnt och kom ihåg att le...detta är ju roligt!

Det var hoppningen det.
Men det är ju säsongstart för hela fältet... Inte bara för just dig!
Så tänk på det, att alla som är på fältet är lite ringrostiga... Piloterna, hoppledaren, manifestet, Linda i Makkara och alla dina hoppkompisar. Saker kan ta lite längre tid och kanske får vi påminna varandra en extra gång om rutiner och checkar.

Vi måste även tillsammans återställa Gryttjom efter vintern och fixa till fältet som vi vill ha det för resten av sommaren. Detta kommer ta några helger och det samma gäller din hoppvana. Varken du eller fältet är där ni var i oktober förra året... Men snart så!

Och missa inte, Safety Day på lördag 25 april.

Boarding time!

1 kommentar:

Ann sa...

Om det står "Godkänd av CI" och "Väntar på RI" i SkyNet, har man licens då?

Skicka en kommentar