Sidor

fredag 16 maj 2014

Vad händer i Gryttjom?

Många undrar vad som sker under de olika veckorna, vad man kan se framemot, vilka som är där när och när kan just Jag vara med och leka?
Så vi tar det lite steg för steg, månad för månad.



Maj
Vi är just nu i majmånad och detta är den klassiska uppstartmånaden. Vi har inte ännu uppe i full verksamhet, men på god väg!
I kalendern finner ni närmast Rookievinkel-helgen. En introduktion till detta med Vinkelflygning. Främst i grupp och hur man ska tänka när det kommer till säkerheten. I nuläget är detta läger fyllt!
Vi avslutar majmånad med en långhelg, fyra dagar som sedan leder oss rakt in i veckohoppningen.
Under denna långhelg kommer årets första fallskärmskull aka kurs göra sina första hopp.



Juni
Vi inleder starkt med den gamla godingen Basic Camp. Ett FS-läger för alla nivåer, newbies som gamla FS-gudar. I år med coacherna Niklas Hemlin och Marco Arrigo. Kommer bli riktigt bra detta! Vi har utrymme för fler deltagare om du är sugen...Lägret avslutas med ännu en långhelg, fredagen är nämligen 6 juni och det svenska nationaldagen.
Under helgen efter får SF besök av SFFs satsning Playground. En introduktion till lagsatsningar och hur det är att tävla inom vår underbara sport.
Veckan därpå blir det Swoop Camp i Gryttjom tillsammans med The Alter Ego Project. Nu ska det swoopas pond! Även här finns det i nuläget en eller två platser kvar för den som går och funderar.
Lägret avslutas med en Swooptävling, årets första SSC Cup.
Sedan tar vi semester från Gryttjom under en hel vecka! Alla som vill drar till Skycamp på Gotland och det blir lugnt och skönt för grannarna.
Men juni är ännu inte över, för direkt efter Midsommar är det dags för årets största läger i Gryttjom: Friflygarlägret! I nuläget blir rymmer lägret 56 personer. Och tyvärr finns inga platser kvar, men vill man får man så klart gärna sätta upp sig som reserv.
Vi avslutar juni med årets första kalottkurs...



Juli
Boogietime! Vi inleder julimånaden med det nya Boogiet No Gravity Gryttjom. Ett friflygarboogie för den lite mer erfarne friflygaren. Fly - Play - Party...Like a freeflyer! Finns några sloter kvar på detta boogie, för den som känner sig manad/redo/sugen!
Samma vecka kör vi på med lika klubbkärlek och öppnar upp vårt hem/klubb för grannarna i AROS.
Veckan som följer på tillhör BigWay-gänget Velocirapotor och lägret Gryttjom Vinklar.
Velociraptor sköter sig själva, inbjudna endast. Men Gryttjom Vinklar är ett vinkelläger öppet för den som är sugen. Dock är det ett krav att man kan vinkla med minst fem andra. Fina coacher från våra grannländer och även en långväga från Australien. Kan nog få plats med en eller två extra deltagare, om man är sugen!
I mitten av juli är den årliga lagträningsveckan i Gryttjom. Men man behöver ju inte tillhöra ett lag för att få hoppa... Det går bra utan oxå!
Veckan därpå har vi den bästa av veckor, gladhopparveckan! Inget läger. Bara massa Fri aktivitet och gör vad Du vill! Denna veckan avslutas med årets andra kalottkurs.
Och juli avslutas i sin tur med årets största tävling, nämligen självaste SM.



Augusti
Vi inleder med ett rekordförsök i HD, målet är att få ihop en formation på 25-30 pers!
Sedan går vi vidare med en packkurs på helgen som följer.
Veckan efter det blir det Wingsuitläger för hela slanten tillsammans med Mr Birdman himself, Jari Kuosma.
Under helgen hålls ännu en kalottkurs och veckan därpå är tillägnad våra sköna elever.



Sedan är sommaren över...
Och bli nu inte stressad över att det händer saker hela tiden i Gryttjom. Du kommer oxå få plats, även om du inte är deltagare. Och att det är läger/camps/tränande lag på plats är just sådant som gör att våra flygplan går upp och ner hela dagarna. Mer rullians, mer hoppning för alla! Men du få så klart tänka på att det finns de som har förtur under dagen...
Slutligen så har vi ju september och oktober kvar oxå! Men det som händer då, det tar vi en annan gång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar