Sidor

tisdag 6 maj 2014

Stormötet 3 maj - Ord från vår Ordförande

Säsongens första stormöte hölls i lördags (3 maj).
Här följer en liten snabbrapport i form av Brev från vår Ordförande Törna.

*****************

Applåder för alla som hjälpte till med skrapning och målning av klubbstuga. Grymt jobb. Vi har en enorm kraft när det behövs. Alla gör lagom så blir det både kul och inte så jobbigt. #Gryttjomanda.
Det finns fler projekt för oss som inte hann vara med. :)

Klagomål från nyinflyttad sommargäst i Ullfors har lett till beslut från Kommunen att. SF ska informera om våra flygveckor och flygtider bättre i grannskapet. Vi ska logga vår flygning och vindar och att notera avvikelser. Vi ska även redovisa hur vi resonerar vid hyra av reserv/kompletteringsflygplan. Begäran om att SF skulle ha flygfria helger och veckor avslogs pga av ekonomiskt bortfall utan rimlighet.

SM är vecka 31, vi behöver vara 10-12 stycken som hjälper till så att tävlingen flyter. Det kan vara allt ifrån att bygga swoopbanan till att fixa fika till domarna och täcka över precisionsmattan vid en liten regnskur.

Extra flygplan 2014: Tanken var att ha AN28 i början på säsongen och sedan testa en Grand Caravan (18 hoppare, 22 min till 4000m och ner) från slutet på Juni och fram till Augusti. Caravanägarna vill att vi har den hela säsongen eller inte. Det gjorde att AN28an inte tyckte det var värt att fixa med papper och ferry för så lite hyra och hoppade av. No hard feelings. Vi tar nu en chans genom att hyra den med en minigräns på ca 100h. Vänsterdörr under denna säsong alltså. Typiskt nu så har AN28an problem med sig luftfärdighetsbevis, en rysk/ukrainsk historia. Vi hoppas att det löser sig snabbt för Tobias och hans företag.

Under fyra år har vi inte rört hoppriset sedan vi sänkte dem. Nu höjer vi en femma men gör en justering som gör att rabatten blir större om man hjälper till och lägger ner energi och tid i någon arbetsgrupp. Vidare så miljökompenserar vi i SF nu alla hopp. Vi räknar ut hur mycket våra 2 kärror förbrukar och betalar efter det. ca 3 kronor per hopp blir det. På så sätt tar vi ansvar för våra utsläpp och inte ett snitt av diverse skitiga kolvmotorkärror tillsammans med vårt förhållandevis rena plan.

Vi har ett helt gäng som tagit ett kliv i hopp-karriären:
Nya Hoppmästare: Hercules Östberg, Björn Gunnelöf, Anton Ekman (snart!), Tilda Järbel (snart!), Björn Bohman, Martin Dahl och Piotr!
Nya Hoppledare: Hercules Östberg, Mia Lamminparras, Peter Trygg, Micha Velasco, Andreas Henrikson och Nille Rutanen.
Ny Kursledare: Paolo Hellsén.
Nya Tandempiloter: Daniel Hagström och Fredrik Bylund
Whoohooo, efter AFF examineringen kommer vi ha stärkt den AFF kåren också, förhoppningsvis med Nya AFF-instruktörerna Tobias Pontvik och Alex Sannergren.

Siemens Finance har sålt vår skuld till GCC Capital AB då de sluta låna ut till enskilda flygplan. Vi har samma villkor i nuläget men ska försöka förhandla till oss lite bättre. Vi har amorterat ordentligt under förra året, köpt nya elevriggar och fixat till i Gryttjom. Splitternya bastun också ett fint exempel. Vi är i fas med tanken att först satsa pengar på t.ex. tandem som drar in pengar och sedan fortsätta med elevutrustning och anläggning. Med en hyfsad säsong 2014 bör vi vara i en riktigt bra sits.

Ta hand om de nya elev- och tandemriggarna, vi har nu Sveriges fräschaste utrustning. Använd riggväskorna under riggen vid packning och täck över med väskan eller annat. Solen äter nylon.

Nu är det hög tid att anmäla sig till SkyCamp 2014 - årets hopp-event på Gotland. Alla ska med… Vi har ingen verksamhet i Gryttjom under midsommarveckan så det är bara att dra dit där det händer. skycamp.wordpress.com 

Första helgen i Juni är det dags att kora Maj månads Crowdpleaserfilm. Tobias och AN28 har donerat ett fint pris så sätt igång och filma era bidrag. Enda regeln - filmmaterialet måste komma från perioden mellan två Crowdpleaser-tävlingar. (Då detta är den första för året godkänns material från första hopphelgen i Gryttjom). 

Till sist. Vi tar tag i en 12-årig idé igen. Spar kvitton på sånt ni handlar i Tierpstrakten. Jag har satt upp ett kuvert på anslagstavlan i packen. Jag kommer sätta upp en brevlåda. Jag kommer administrera och räkna ihop det under säsongen. På det sättet får vi ett värde på vad vi spenderar i kommunen. Allt räknas. Bensin, månkarbokorv, systemet XXL bygg osv. Jag tror att vi lägger ett par miljoner i kommunen, vad tror ni? 

Mjuka snabba landningar och feta frifall, det är Gryttjom det. 
- Törna -

Nymålat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar