Sidor

måndag 15 april 2013

Sommarveckor i Gryttjom

Semesterplaner håller på att läggas och kanske undrar du Vad sker egentligen i Gryttjom under sommarveckorna? När är det bäst för just mig att vara där som gladhoppare? När går lägret jag vill vara med på?

En blå EE, juni 2010
JUNI
Veckohoppningen öppnas upp i och med första helgen i juni. Den helgen anländer, i af enligt nuvarande plan, AN28:an. Veckan som följer är den årliga Basic Camp-veckan. Ett FS-läger som firar 17 år i sommar. Det finns platser kvar fortfarande om du är intresserad! 
Veckan därpå ska det swishas och swoshas över Gryttjom. Det är dags för premiären av Svenska vinklar med våra vänner från Göteborg. Samtidigt kommer det hållas ett Wingsuit-läger tillsammans med Jocke från Aros. Det finns platser kvar även på dessa läger om man är sugen. Under helgen som följer är det dags för årets första packkurs med Seth, Eric och Henrik. 
Nu är vi inne på midsommarveckan och som vanligt är det ingen flygning över Gryttjom under denna helg. Vill man hoppa får man söka sig till andra hoppfält runt om i Sverige. 
Vecka efter midsommar kör vi på med FF-lägret. Ett läger som fylldes upp med råge på bara 2 h. Under denna veckan kommer vi ha ett gäng på ca 50 Friflygare från fem länder som kommer härja i Gryttjom. Detta är den enda veckan i juni som det kan bli lite trångt på lifterna. 



JULI
Vi fortsätter i friflygningenstecken och inleder julimånad med VFS-lägret. Franska Full Patate kommer tillbaka och visar vart skåpet ska stå! Samma vecka är det även Swoop-Camp advanced med Shannon och Ian från Flight-1. Detta är även den veckan som SF ger tillbaka till AROS genom att bjuda in till medlemshoppning! Så gladhoppare från AROS, välkomna till Gryttjom på medlemsvecka! 
Under lördagen (6 juli) som följer orgar SF en lååååång och hopprik hoppdag. Kanske blir det även en liten pondtävling?!
Veckan därpå var tänkt för Big Way. Detta event fick vi tyvärr ställa in pga för få anmälda. Just nu är det inga läger planerade utan istället är det två större grupper som ska "laghoppa". Vilket så klart betyder att hoppningen i Gryttjom rullar på. 

Veckan efter detta, v. 29, är det lagträning i Gryttjom och vi är fullbokade med lag. Denna veckan kommer vi bara ha vår TwinOtter då AN28:an ska flyga i Sundsvall. För gladhopparen kan det vara bra att veta att detta är den veckan i juli som det kan bli lite trångt på lifterna! 
Under helgen som följer sker årets andra kalottkurs, denna tillsammans med Larry och Smögen.

Slutligen har vi nått sista veckan i juli. Det öppen gata för alla som vill hoppa semesterhoppning. Just har vi inga läger inbokade utan det är bara skön gladhoppning på schemat! 


AUGUSTI
Och sedan kom SM-veckan. Den inleder augustimånad. Nu ska här tävlas! Både i luften (frifall och under skärm) och i vattnet...eller i af över. Kom och hjälp till som funktionär mellan dina hopp. 
SM är tätt följa av ett nästan fyllt BirdBabes-läger. Så klart gör vi en favorit i repris och kör tjejläger även i år! 
Därefter blir det tema 16-way. Först en vecka av träning och sedan blir det tävling på helgen. Mer info kommer om detta. 
Elevveckan avslutar vår veckohoppning. Vi ska lära elverna (och de som redan blivit rookies) allt vi kan och målet är så klart att samtliga dyker upp igen vid säsongsstart 2014! 
Vi avslutar augusti med ännu en kalottkurs...Därefter är det september och höst.

Fast ingen stress, vi tar en sak i taget. Vi måste ju börja med hoppstart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar