Sidor

torsdag 11 oktober 2012

Slutet är nära...

Hur underbar våren, sommaren och hösten än var (och är) så kommer vi tillslut fram till vintern...

 Gryttjom, vintern 2010
Foto: Karin Lien Olofsson 

Tyvärr är det nu bara
5 hoppdagar kvar av säsongen och det börjar bli dags att ta sig an vinterbestyren rörande alla skåp, lådor, rum, stugor och husvagnar.
Istället för att spara allt jobb med röjning och städning till dagen Efter avslutningsfesten, då humör och ork oftast inte är på topp, uppmuntras alla att ta tag i följande saker så snart som möjligt. (Vissa punkter måste så klart väntas med till just sista dagen...men man kan alltid ha dom i bakhuvudet fram tills dess)

Att ta tag i inför säsongsavslutningen:
  • Skåp - Töm och låt stå olåst över vintern. 
    Varför? Jo, olåsta skåp lockar inte till inbrott...

  • Lagrum - Rensa ut allt som är personligt och framför allt ÄTBART! 
    Se till att inget som kan göda ev råttfamiljer finns kvar. Städa bort sopor, burkar och glas. Även rummen ska vara olåsta, av samma orsak som skåpen!

  • Matlådor - Ska tömmas, på ALLT! 
    Ta hem kryddor, konserver och bakplåtspapper (eller vad ni nu har i lådorna). Torka ur och ställ upp-å-ner. 

  • Husvagnar - Röj och ta in elkabeln.
    Städa bort allt vad personliga ägodelar heter runt omkring din husvagn och plocka in din elkabel, elen kommer stängas av första helgen i november.

  • Nedre/Övre - Städa och stäng igen.
    Städa bort All ev råttmat, ta bort sängkläder, stäng av elementen, töm soporna, stäng fönstren. Men lämna dörrarna till rummen öppna, detta för att minska risken för unken lukt.
Självklart kommer vi behöva göra större saker än detta för att packa ihop Gryttjom, men man måste ju börja någonstans och varför inte börja med något så enkelt som sitt eget skåp?

För den som har tid och lust så har Anläggningschef Thomas beslutat om en Röjarhelg redan första helgen efter stängning, alltså 3-4 november, för röjning och fixning. Var inte blyg, häng på du oxå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar