Sidor

torsdag 16 juni 2011

Anneli Dahlström. 6 år sen olyckan. Minnesfond​s utmärkelse

Hej allihopa!
Idag är det sex år sedan vår vän och fallskärmskamrat Anneli dog i en landningsolycka i Gryttjom. Det var en tung dag för svensk fallskärmshoppning och oerhört tungt för hennes familj.
Efter olyckan startades en minnesfond i Annelis namn. Syftet med fonden är att öka medvetenheten och säkerheten kring fallskärmsflygning. Fonden har varit aktiv och stöttat olika engagemang med detta syfte under åren. I början på året berättade vi att vi kommer att skapa en årlig utmärkelse för att uppmärksamma någon som har gjort någonting utöver den vanliga för att höja säkerheten i vår sport. Fokus kommer att ligga på kalottflygning men det utesluter inte generella prestationer inom fallskärmshoppning. Minnesfondens styrelse tillsammans med Annelis föräldrar är glad att första årets utmärkelse går till:
BOEL STIER!

Boel Stier har under många år stöttat utvecklingen av skärmflyg-utbildningar som har höjt medvetenheten om säkerhet inom fallskärmssporten. Bland annat höll Boel i det första tjej-lägret i kalottflygning år 2004, en utbildning som Anneli själv deltog på.
Boel har också varit drivkraften bakom den gula boken Flyga Fallskärm-boken som utan hennes engagemang troligen inte sett dagens ljus! Den boken ligger som grund till pilotkurserna. Boel har varit aktiv som instruktör för dessa och har varit samordnade för Stockholms Fallskärmsklubbs pilotkurser. Under vinter har Boel, tillsammans med några andra kalottinstruktörer i Sverige tagit initiativ till en 'train the trainer'-utbildning för kursledare som syftar till att höja antalet instruktörer som kan hålla i dessa. Det finns mycket annat som också kvalificerar Boel för denna utmärkelse, inte minst Boels ödmjuka sätt att arbeta. Boel är helt enkelt en hjälte som Annelis minnesfond vill tacka!
Boel får, utöver en fin glasutmärkelse en heldags coachning i valfri gren. Dagen inkluderar både hopp och coachning.

Många av er som läser detta mail kände inte Anneli, då ni börjat hoppa efter hennes olycka. Det man kan säga om Anneli är att hon var en väldig glad och spontan tjej som älskade allt som hade med fart att göra. Allt ifrån mc-åkning till hoppning. Anneli var från Umeå och hoppade på många av landets hoppfält inklusive Umeå, Linköping, Stockholm men också utomlands.
Titta gärna upp i himlen och tänk på Anneli en stund idag. Ni får också gärna ge ett bidrag till hennes minnesfond. Det kommer vår sport att få god användning för. Bankgrionumret till den är: 5431-5908

Blue skies and take care out there!
James

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar