Sidor

fredag 6 maj 2011

Bli kalottinstruktör – första förbundskursen 17-19 juni

Det har länge efterfrågats en förbundsutbildning för kalottinstruktörer. Nu är den här! Tillsammans med riksinstruktör Petter Alfsson-Thoor har en grupp av landets mer erfarna kalottinstruktörer satt samman en instruktörsutbildning och den första äger rum 17-19 juni i Gryttjom, Stockholm fallskärmsklubb.

Tider:
Start kl 12.00 fredag 17 juni.
Slut kl 16.00 söndag 19 juni.

Plats:
Gryttjom, Stockholms fallskärmsklubb.

Kursens innehåll:
Du får träna på att lära ut övningsuppgifterna i boken Flyga fallskärm och de tillhörande kurserna Pilot bas, pilot hp och pilot swoop. Du får öva på debrief/genomgång av kursdeltagarnas hopp med hjälp av filmande landningar.
Du kommer själv att få göra fem övningshopp för att själv få träna på tekniker som används i kurserna och för att få diskutera dem med kursledare och övriga deltagare.
Ett teoriprov ingår också, samt ett praktiskt prov (efter att ha övat på debrief/återkoppling ska du göra två debriefer av befintligt material på ett sätt som godkänns av kursledarna).
Om vädret omöjliggör alla fem övningshopp kommer du att kunna komplettera med dem på vilket svenskt hoppfält som helst inom ett år för att slutföra utbildningen.
Boken Flyga fallskärm ingår i kursavgiften och delas ut på plats.

Det här är kraven för att du ska bli godkänd som kalottinstruktör:
- Deltagit på hela kursen.
- Skrivit godkänt på teoriprovet.
- Genomfört alla fem övningshopp (oavsett resultat).
- Genomfört två godkända debriefer.
Kalottinstruktörs-behörigheten kommer inom en snar framtid att presenteras med en bokstav på innehavarens certifikat. Systemet möjliggör inte det idag, men när det väl gör det får du som har gått den här kursen naturligtvis tillgodoräkna dig den för att få bokstaven på ditt cert.

Kostnad:
500 per deltagare (faktureras din klubb i efterhand) samt de egna hoppen, 5 st à 175 kr styck, som betalas på plats eller sätts in på SF:s hoppkonto, bg nr 5625-3925, i förväg (märk insättningen med deltagarens namn). Övernattning finns i flerbäddsrum på klubben samt dusch, kök mm, SF bjuder på övernattningsavgiften. Svenska Fallskärmsförbundets reseersättning gäller, blankett får du från förbundet på info@sff.se

Instruktörer:
Annika Burström, Stefan Burström, Mik Stier.

Anmälan:
Skicka ett mejl till boelstier@gmail.com och berätta vad du heter och vilken klubb du kommer ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar