Sidor

onsdag 31 mars 2010

FRIFLYG @ GRYTTJOM . 2010

Välkommna till årets friflygarläger.
Då var det dags igen, i år är lägret uppdelat i två veckor som ser ut såhär:


Läger 1
Första veckan är riktad mot hoppare från nybörjare till nån form av mellannivå. Att sätta ett antal hopp som gräns är ju svårt då det finns många med massor med tunneltid. Men för att försöka ha någon form av riktlinje för deltagare skulle man kunna beskriva "mellannivå" som följer...
Du har friflugit en hel del, men vill fortfarande fokusera på 1 on 1 coachning. Du kan flyga headup men behöver fila på kontrollen. Kanske testat lite headdown men inte speciellt kontrollerat. Tracka har du fått grepp om men har lite svårare att flyga tight när det blir lite brantare.. Du vill helt enkelt foksera på 1 on 1 och bygga grunder.
Gruppstorlek kommer att vara 3 pers/per coach. Målet är att man gör 6-8 hopp per dag med 2-3 coach hopp. Lägret har förtur i manifesteringen (de 6 första hoppen/dag) under veckan, så det ska inte vara några som helst problem att hoppa massor om vi så önskar och om vädret tillåter.

Läger 2
Den andra veckan är riktad mot mer erfarna hoppare, mindre 1 on 1 hopp, lite större grupper, brantare och mer på huvudet. Man skulle kunna säga att ett grundkrav för läger 2 är att du har en stabil head down och vill börja utveckla dig med andra i luften, börja känna på lite sekvenshopp till exempel. Du kommer fortfarande såklart få individuell feedback men inte göra lika många ensamhopp med coach.
Grupperna denna vecka kommer vara lite större, 4-5 personer. Det blir lite upp till var och en samt varje grupp att lägga upp hur man vill genomföra hoppningen. Lägret har förtur i manifesteringen (de 6 första hoppen/dag) under veckan.
PLATS
Stockholms Fallskärmsklubb, Gryttjom. Vägbeskrivning hittar du här.

TID
Läger 1: Måndag 7 Juni till Fredag 11 Juni
Läger 2: Måndag 14 Juni till Fredag 18 Juni
COACHER
Det har varit osedvanligt knepigt att få ihop coacher i år, i skrivande stund är följande 99% klara:
Läger 1: Andy Malchiodi, Jocke Melin, Cornelia Franzen och Fredrik Tengbom
Läger 2: Andy Malchiodi, Jocke Melin, Petter Jönsson och Alexander Pedersen.
ANTAL PLATSER
Just nu så e det ju bara 12 platser på första lägret o c:a 16 på andra men förhoppningen är ju givetvis att fler coacher ska kunna vara med på lägren o målet är 7 stycken på första lägret och 5 på andra vilket i så fall betyder 21 deltagare på läger 1 och lite drygt 20 på läger 2.

UTRUSTNINGSKOLL
Om du är ny inom friflygningen se till att titta igenom SBF:n för utrustningskraven. Viktigast är att riggen är "friflygarsäker" och att du har någon typ av höjdvarnare med ljud. Vi hjälper gärna till o kolla vid incheckning men det bästa är ju om allt e fixat innan.

ANMÄLNINGSAVGIFT: 2100 kr
I priset ingår, coachning i luften och på marken, föredrag, pizza o förfriskning under dessa, en kopia på veckofilmen.
I priset ingår INTE, boende för icke medlemmar, egna hopp, coachslotter, mat.

ÖVRIGA KOSTNADER
Utöver anmälningsavgiften betalar du för de hopp du gör (ordniare pris är sänkt i år till 175:-) och dessutom 120:- per hopp med coach. För de som inte är medlemmar i SF tas en "anläggningsavgift" ut på 30kr/dag (sänkt från 80:- förra året). För rabattsystem se hemsida. (En bra vecka med mycket sol kan man göra runt 50 hopp.)

ANMÄLAN
För att anmälan ska vara giltig ska du även sätta in anmälningsavgiften på SEB 5251-02123 62. OBS!OBS! Märk inbetalningen: " namn + FF2010". Anmälan är bindande. För att vara säker på plats anmäl dig och betala innan den 30 April.
ANMÄL DIG HÄR!

FRÅGOR
Mejla till flygryttjom@gmail.com !

ÖVRIGT
Vill man ha med sina filmade hopp hem får man själv kopiera över filmen efter hoppdagens slut.
Finns det önskemål om packare mejla till flygryttjom@gmail.com.

INCHECKNING
Läger 1: Söndagen den 6 Juni efter lunch. Efter hoppning och städning kl 20:30 har vi ett möte presentation, genomgång av schema och indelning i grupper.
Läger 2: Söndagen den 13 Juni efter lunch. Efter hoppning och städning kl 20:30 har vi ett möte presentation, genomgång av schema och indelning i grupper.

Vi ses i luften över Gryttjom i juni!

/Andreas Henrikson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar