Sidor

tisdag 10 mars 2015

Brev från Styrelsen!

Tjena alla Gryttjomdiggare!

Vintern rasar ut och massor med grejer händer i klubben.
Här är en liten uppdatering från styrelsen om vad som hänt, händer, ändrats, förnyats, skrotats...

DaZY
Cessnan, DZY, som vi hyr kommer tillbaka. I år kommer flera klubbar framför allt i vårt distrikt norr även hyra den för events. Under vintern har Bertenstam, Henrikson, Sellberg tagit Cessna-rating så att alla tidigare piloter på EE oxå kan flyga Cessnan. Dessutom har två nya DaZY-kisar utbildats; Tomas Paal och Martin Håkansson. Allt för att vi ska kunna planera och vara så förberedda som möjligt.

Grannsämja
Vår årliga Grannflygardag uteblev i höstas, så precis i början av säsongen kommer vi ha en istället. För er som inte vet vad detta innebär så bjuder vi ju in alla sköna grannar, bjuder på fika, sätter stolar i planet och ger dem en flygtur över nejden.

Sommarplanering per verksamhetsdel
Carro Mallwitz, har koordinerat ihop säsongen och synkat läger, tävlingar, flygplan, HL och Manifestet så att det blir en härligt fullspäckad säsong igen. Läs om sommarens schema.
Rikard Backne fortsätter att se till att vi är den mest väloljade tandemklubben i världen. I år kommer det skiftas lite personal då flera i tandemcrew har valt att gå vidare till andra utmaningar.
Karin och Kitten kommer att ytterligare styra upp hoppningen i elevverksamheten. Förra året var ett steg framåt och vi fortsätter att göra det till AFF-mecka för elever och instruktörer.
Elevkurserna har omformats lite och priset har ändrats. Vi tar tillbaka lite av det vi gjort förr om åren.

Riksstämman 2015
Den 14 mars bjuder SFF upp till både stämma och gala. Buss anordnas från cityterminalen för er som inte vill köra ner. Övernattning och festbiljetter hittar ni på sff.se.

Är du en funkis?
Gillar du tävlingar och vill engagera dig i klubben. I år startar vi Funktionärsgruppen. En core av SFare som blir lite mer erfarna vid tävling och är med i organisationen vid våra Gryttjom tävlingar. Vi söker en som vill vara sammankallande och några som vill vara med. Du kommer få en rabatt på dina hopp om du engagerar dig i gruppen. Mer info kommer.

Uppstartsdagar
18-19 april samlas vi i Gryttjom för att städa ur, sätta igång vatten, se till att allt funkar till hoppstart. Under den helgen har vi även säkerhetssamtal inför säsongen. Bastun måste kontrolleras att den har rätt värme etc..

Safety day 25 april
Detta är en obligatorisk dag för hela hoppsverige med målet att fräscha upp våra nödrutiner. Samtliga hoppare i Sverige är på backen och tränar. Våra, och andras, tandempiloter är på ett centralt möte i SFF´s regi.
I Gryttjom ser vi till att gå igenom nödrutiner, tankanläggningen, brandsläckare, olyckshantering, första hjälpen etc. På kvällen drar vi igång säsongstarts-PARTY!
På söndagen (om väder, bana och flygplan är i form) så hoppar alla safetyday-hoppare utan att betala en krona!

Teamdeal
Ni som tävlar och tränar i SF, glöm inte att söka träningsstöd. På hemsidan ser du hur vi stöttar träning och tävling i SF. Senast den 31/3 vill vi ha din ansökan så att vi hinner lägga in uppgifterna i Skywin. Läs mer om lagdealen.

Ge manifestorn kvällsledigt
Smågrejer som gör att Gryttjom blir smidigare och lättskött är alltid aktuellt. I år prövar vi att inte ha elever på sista liften, och Om de trots allt är med ska deras utrustning packas ihop innan debrief (AFF-instruktörer, detta kommer ligga på ert ansvar!). Detta dels för lättare att få ihop packkontrollern som krävs men främst för att manifestorn ska få stänga manifestet i tid. Målet är att ingen manifestor ska behöva jobba mer än 30 min efter sista liften landat.
Gryttstocks järngäng
Vi ska ha hippiefest sista helgen i Augusti!
Vill du vara del av järngänget? En av dom som hjälps åt att styra ihop detta?
Läs mer om Gryttstock.

Har du en bra idé?
Om du undrar något, har förslag, ideer, tankar hör av dig! Du kan antingen ringa eller sms:a nån i styrelsen (info finns på hemsidan) eller maila på styrelsemailen.
Du kan också vara med på ett styrelsemöte om du har något som du skulle vilja bolla eller presentera.

Styrelsen genom Törna och Andreas

We want you! In Gryttjom this summer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar