Sidor

måndag 19 november 2012

SF klimatkompenserar mer och mer!

Under 2011 klimatkompenserades 10 000 fallskärmshopp totalt i Sverige, SF stod då för ca 77 % av det.
I år har vi blivit ännu bättre! Inför 2012 beslutade SF att klimatkompensera alla elev- och instruktörshopp samt även alla tandempilot- och tandemkamerahopp. Även klimatkompensationen för skojhoppen har ökat under året. Det har lett till att SF har klimatkompenserat för ca 11 500 hopp under 2012! Det är 47 % av vår totala hoppvolym och 40 % av skojhoppen!

Antalsmässigt ligger SF troligen kvar i klimatkompenseringstoppen under 2012 - men fem andra klubbar ligger i framkant och klimatkompar för ALLA sina hopp!
Hur det ser ut i resten av landets klubbar vet vi inte riktigt än, slutrapporteringen till förbundet är i full gång. 

Att klimatkompensera för sina fallskärmshopp är ett sätt att ta ansvar för de utsläpp som hoppningen genererar och på så sätt bidra till en hållbar framtid. Klimatkompenseringen som förbundet köper är FN-reglerad och möjliggör projekt inom förnybar energi eller energieffektivisering i utvecklingsländer som annars inte hade ägt rum. Förra årets klimatkompensering gick till Vindkraftsprojektet TASMA i området Tamil Nadu i Indien. Det är ett kooperativ bestående av ca 250 små företag inom textilindustrin.
Läs mer på www.tricorona.com/tasma-vindkraftspark .

Blå himmel!
Annika Burström


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar