Sidor

onsdag 5 september 2012

Var med och visa upp vår sport!


Stockholms Fallskärmsklubb söker en ansvarig samt deltagare för att genomföra träning inför uppvisningar. 
Både äldre och nyare medlemmar är välkomna att delta. Läs mer i SBF 402:11 om vad som gäller för att få göra uppvisningshopp. Träningshoppen betalas av SFF om de görs enligt en kravlista som ni ser nedan.
För mer information prata med Henrik Raimer (henrikraimer(a)gmail.com).

Hej, 
Som alla vet har SFF en uppvisningsgrupp för att som frivilligorganisation till Försvarsmakten lösa ett av de uppdrag vi har, att genomföra uppvisningar för Försvarsmaktens räkning.
Gruppen har kommit igång bra men kommer att behöva fler uppvisningshoppare framöver. 

I syfte att stimulera fler att börja med uppvisningar och för att stärka klubbarnas förmåga att genomföra uppvisningar lokalt har vi i fallskärmsförbundets styrelse beslutat att avdela delar av de medel vi får från Försvarsmakten till uppvisningsträning i klubbarna. 
Kravet för att få ta del av dessa medel är att uppvisningsträning genomförs i klubbens regi enligt nedanstående instruktion och faktureras SFF innan 1/11 2012. SFF står för hoppkostnaden. 
Vidare skall återrapportering av genomförd träning ske genom en kort berättelse på enklaste sätt som beskriver vilka som var med samt vad som genomförts ev. på film. 

Uppvisningsträningen skall uppfylla följande kriterier:
1) Landa på annan plats. (Utkanten av fältet eller annan plats med en yta av 50x50m)
2) Grupplandningar om 3 personer eller fler.
3) Kreativ flygning av skärm för att förnöja publiken. (CRW )
4) Hoppa med flagga och vimpel samt annan utrustning i den mån den finns på klubben.
5) Mycket kompetens i området finns på klubbarna så man skall känna att det finns frihet under ansvar att träna mot målet.

Eftersom huvuddelen av uppvisningarna inte medger långa högfartslandningar så skall detta nedprioriteras (publiken jublar när man landar på T-et...)


 / Ronny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar